LINCOLN TOWN CAR 4,6l 2000r auto nie odpala

Lincoln

Topic author
klocu12
Posty: 10
Rejestracja: 31 paź 2010, 20:09
Skąd:

LINCOLN TOWN CAR 4,6l 2000r auto nie odpala

Post autor: klocu12 » 23 kwie 2011, 15:43

Witam,Lincoln town car 2000r nie odpalił po wymianie reflektorów przednich,wcześniej ten sam problem ,wymieniłem żarówkę w lampie przedniej i auto nie odpaliło,po kilku dniach wszelakich kombinacji z komputerem i z czujnikami przy silniku odpalił i po problemie,od tego czasy czyli 5 miesięcy żadnych problemów z autem,komputer w aucie wcześniej był wyjmowany i był u diagnosty który stwierdził ze jest spalony tylko jak auto na nim 5 miesięcy chodziło do tej pory do wymiany lamp to chyba komputer jest ok,tylko elektryk coś nie bardzo ok.Proszę o pomoc o co może w tym chodzić,ze auto po wymianie lamp nie odpala.

Awatar użytkownika

Nedzwiedz
Posty: 99
Rejestracja: 08 lis 2009, 22:18
Skąd:

Re: LINCOLN TOWN CAR 4,6l 2000r auto nie odpala

Post autor: Nedzwiedz » 23 kwie 2011, 18:43

Jeżeli nie zrobiło się jakieś zwarcie przy wymianie lamp lub jeżeli nie robiłeś zmian w instalacji ( np. obrysówki, czy pomarańczowe kierunki itp ) to odpięcie lamp i podłączenie powtórnie nie powoduje awarii komputera !!! Niech elektryk uderzy się w piersi, zawoła magika co się zna ( znajdzie przyczynę ) i niech mu zapłaci.

Napisz także, czy dochodzi prąd do cewek, rozrusznika itd., czy może jest echo i nic zupełnie się nie dzieje.
Lancia Thema; SEBRING COUPE 3,0 V6 '04 - DO SPRZEDANIA :( ; Lincoln Town Car 4.6- DO SPRZEDANIA :( były:
300C 3.0 CRD '08; 300c 3,5 kombi '05;Vision 3.3 1996;Intrepid 2,7 '98;Camaro 5,0 '88;Trans'Am 5,7 '87;Firebird Formula 5,0 '88;Firebird 2,8 '86
zaprzedałem duszę diabłu

Awatar użytkownika

cezar62
Posty: 2729
Rejestracja: 19 lut 2008, 15:03
Samochód: 1995 Mercury Grand Marquis LS 4.6L V8 SOHC 16V
Skąd: Opole
Kontaktowanie:

Re: LINCOLN TOWN CAR 4,6l 2000r auto nie odpala

Post autor: cezar62 » 23 kwie 2011, 20:52

Sprawdź bezpieczniki, sprawdź klemy na akumulatorze (siłę styku), skasuj błędy komputera,
a może i sprawdź czy akumulator ma wogóle wymagany prąd.
Amerykańscy naukowcy zbadali, że im człowiek jest starszy, tym starzej wygląda
1995 Mercury Grand Marquis LS 4.6L V8 SOHC 16V
2000 Chrysler PT Cruiser Touring Edition 2.0 DOHC 16V


Topic author
klocu12
Posty: 10
Rejestracja: 31 paź 2010, 20:09
Skąd:

Re: LINCOLN TOWN CAR 4,6l 2000r auto nie odpala

Post autor: klocu12 » 23 kwie 2011, 21:39

sprawdzałem bezpieczniki jest ok ,klemy ok auto kreci silnikiem bdb,silnik pracowal 20 min i poprostu go zgasilem ,odpiołem wtyczki od reflerktorów wyjołem je i wpiołem nowe kompletne z zarówkami tak jak stare,akumulator jest nowy,nie wiem może komp jakiś błąd 5 miesiecy temu zarówke wymieniłem i takie same objawy były ale praktycznie samo sie naprawiło ,

Awatar użytkownika

cezar62
Posty: 2729
Rejestracja: 19 lut 2008, 15:03
Samochód: 1995 Mercury Grand Marquis LS 4.6L V8 SOHC 16V
Skąd: Opole
Kontaktowanie:

Re: LINCOLN TOWN CAR 4,6l 2000r auto nie odpala

Post autor: cezar62 » 24 kwie 2011, 02:47

No dobra, zacznijmy od początku, bo już trochę namieszałeś :)
(Wyrzucamy z pamięci wymianę żarówek - nie ma, nie było)
To jak auto się teraz zachowuje ?
Przekręcasz kluczyk i rozrusznik normalnie kręci silnikiem, tylko nie odpala, tak ?...
Czy masz po prostu ciszę po przekręceniu kluczyka ?
Jak wyglądają kontrolki ? świecą normalnie ?
Radio działa ? Szyby, wentylator nawiewu ?
To wszystko jest ok ?
Amerykańscy naukowcy zbadali, że im człowiek jest starszy, tym starzej wygląda
1995 Mercury Grand Marquis LS 4.6L V8 SOHC 16V
2000 Chrysler PT Cruiser Touring Edition 2.0 DOHC 16V


Topic author
klocu12
Posty: 10
Rejestracja: 31 paź 2010, 20:09
Skąd:

Re: LINCOLN TOWN CAR 4,6l 2000r auto nie odpala

Post autor: klocu12 » 24 kwie 2011, 08:33

wszystko dziala ,przekrecam kluczyk na start auto kreci ale nie odpala,radio dziala,kontrolki normalnie swieca ,bezpieczniki ok ,smieszne ale prawdziwe,moze cos z alarmem po odlaczeniu lamp cos odcielo,kontolka od immo zachowuje sie inaczej jak wczesniej,caly czas miga,ale czy to samoczynnie sie moze ustawic?

Awatar użytkownika

cezar62
Posty: 2729
Rejestracja: 19 lut 2008, 15:03
Samochód: 1995 Mercury Grand Marquis LS 4.6L V8 SOHC 16V
Skąd: Opole
Kontaktowanie:

Re: LINCOLN TOWN CAR 4,6l 2000r auto nie odpala

Post autor: cezar62 » 24 kwie 2011, 10:41

Co do kontrolki od immo, to nie mam pojęcia co z nią, ale może tym innym miganiem sygnalizuje jakis błąd ?
A co do niemożnosci odpalenia silnika w sytuacji, gdy wszystko wydaje się być ok,
to może w takim razie do sprawdzenia dopływ paliwa ? Pompa, filtr, przewody ?...
Amerykańscy naukowcy zbadali, że im człowiek jest starszy, tym starzej wygląda
1995 Mercury Grand Marquis LS 4.6L V8 SOHC 16V
2000 Chrysler PT Cruiser Touring Edition 2.0 DOHC 16V

Awatar użytkownika

RadAg!
Sheriff
Posty: 11574
Rejestracja: 13 paź 2006, 13:27
Samochód: 2001 Ford Crown Victoria Police Interceptor
Skąd:
Kontaktowanie:

Re: LINCOLN TOWN CAR 4,6l 2000r auto nie odpala

Post autor: RadAg! » 24 kwie 2011, 12:17

Jak kreci a nie zapala a wczesniej cos grzebales moze odcial pompe paliwa. U mnie w bagazniku jest przycisk, po lewej stronie pod wykladzina ktory wlacza z powrotem pompe paliwa. Nie pamietam czy w LTC jest w tym samym miejscu ale warto to sprawdzic.
Jest:
2001 Ford Crown Victoria P71 od 2009
Były:
1995 Chevy Lumina APV 3.1
1995 Mercury Sable 3.8
1995 Ford Taurus 3.0
>>>RoadRunners.pl na Facebook'u<<<
>>>Crown Vic na Facebook'u<<<


Topic author
klocu12
Posty: 10
Rejestracja: 31 paź 2010, 20:09
Skąd:

Re: LINCOLN TOWN CAR 4,6l 2000r auto nie odpala

Post autor: klocu12 » 24 kwie 2011, 19:18

pompa paliwa pompuje slychac ja,wszystko wydaje sie ok a auto nie odpala,cyrk na kolkach,ostatnio czyli 5 miechow to samo po wymianie zarowki w reflektorze,po okolo tygodniu auto odpalilo ,moze z alarmem cos sie dzieje jak sie odlaczy swiatla to cos odcina,syszalem ze w usa to moze tak byc wymiana tylko serwisie zarowka czy swiatla,

Awatar użytkownika

RadAg!
Sheriff
Posty: 11574
Rejestracja: 13 paź 2006, 13:27
Samochód: 2001 Ford Crown Victoria Police Interceptor
Skąd:
Kontaktowanie:

Re: LINCOLN TOWN CAR 4,6l 2000r auto nie odpala

Post autor: RadAg! » 24 kwie 2011, 19:39

klocu12 pisze:syszalem ze w usa to moze tak byc wymiana tylko serwisie zarowka czy swiatla,
Zle slyszales... ;D
Jest:
2001 Ford Crown Victoria P71 od 2009
Były:
1995 Chevy Lumina APV 3.1
1995 Mercury Sable 3.8
1995 Ford Taurus 3.0
>>>RoadRunners.pl na Facebook'u<<<
>>>Crown Vic na Facebook'u<<<


Topic author
klocu12
Posty: 10
Rejestracja: 31 paź 2010, 20:09
Skąd:

Re: LINCOLN TOWN CAR 4,6l 2000r auto nie odpala

Post autor: klocu12 » 24 kwie 2011, 21:00

moze zle ,ale kolega w usa tez w toyocie przy reflektorach cos szperal i muze zakladal i potem problem auto nie odpalilo do serwisu musial zawiesc.


Topic author
klocu12
Posty: 10
Rejestracja: 31 paź 2010, 20:09
Skąd:

Re: LINCOLN TOWN CAR 4,6l 2000r auto nie odpala

Post autor: klocu12 » 25 kwie 2011, 19:55

poszukuje jakiegoś skanera testera diagnostycznego,który pociągnie Lincolna town cara,niedrogiego do 1000zł

Awatar użytkownika

dzon_dn
Posty: 26
Rejestracja: 04 kwie 2011, 04:31
Samochód: wóz drabiniasty
Skąd: zacofana Polska

Re: LINCOLN TOWN CAR 4,6l 2000r auto nie odpala

Post autor: dzon_dn » 30 kwie 2011, 15:08

snap on
odpalił?
klocu12, skad jestes?


melonik1
Posty: 9
Rejestracja: 23 sty 2017, 14:37
Samochód: Lincoln Town Car 2000
Skąd: Brzozow

Re: LINCOLN TOWN CAR 4,6l 2000r auto nie odpala

Post autor: melonik1 » 23 sty 2017, 16:56

Witam
Pisze tutaj zeby nie zakladac nowego postu
otoz tez mam taki problem z Lincolnem Town carem 4.6 v8 2000r.
nie odpala nie ma iskry ;-(
co zrobilem
wymienilem czujnik polozenia walu
pompa paliwa podaje paliwo
oczywiscie wlacznik sparwdzony w bagazniku
wszystko inne dziala szyby swiatla etc.
co jeszcze moge sprawdzic chwilowo nie mam dostepu do zadnego skanera
Poomoooocyyy

Awatar użytkownika

RadAg!
Sheriff
Posty: 11574
Rejestracja: 13 paź 2006, 13:27
Samochód: 2001 Ford Crown Victoria Police Interceptor
Skąd:
Kontaktowanie:

Re: LINCOLN TOWN CAR 4,6l 2000r auto nie odpala

Post autor: RadAg! » 23 sty 2017, 17:13

Czyli rozrusznik kręci, kontrolki świecą, paliwo jest ale nie odpala?
Miałem to samo ale u mnie nie było zasilania na pompę paliwa, uszkodzony przewód w wiązce.

U ciebie, jak jest paliwo to jedyną możliwością jest brak iskry albo przestawiony rozrząd ale to chyba niemożliwe.

Jak brak iskry no to mamy świece i cewki, po 8 więc jakby jedna była pierdo..ta to i tak by odpalił, nawet dwie... Obstawiałbym więc idąc dalej sterowanie cewkami czyli PCM lub zasilanie cewek. Pamiętaj, że przy kilkuktortnych próbach odpalenia z brakiem iskry zalewasz silnik a więc nawet jak coś pogrzebiesz i znowu nieodpala to nie znaczy, że problem jest nadal tylko że być może jeszcze jest zalany silnik. Miałem tak jak w Luminie ustawiałem zapłon ;)
Jest:
2001 Ford Crown Victoria P71 od 2009
Były:
1995 Chevy Lumina APV 3.1
1995 Mercury Sable 3.8
1995 Ford Taurus 3.0
>>>RoadRunners.pl na Facebook'u<<<
>>>Crown Vic na Facebook'u<<<

Odpowiedz

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika