Elektryka w LTC

Lincoln
Awatar użytkownika

Topic author
bluecard88
Posty: 303
Rejestracja: 29 sie 2016, 15:56
Samochód: Lincoln Town Car '99 V8 4.6
Skąd: Łomża

Elektryka w LTC

Post autor: bluecard88 » 12 paź 2016, 23:10

Mam kilka problemów z serii: Elektryka w LTC'99
Pojawiły sie nastepujące problemy:
Ekran kompa pokładowego czasami zanika i widać wtedy tylko 2 cyfry ( jeśli ustawione np: średnie spalanie) reszta znika. Gdy wyłącze światła główne na 0 to sie pojawia wszystko, cały ekran widoczny ale mruga. Jak zgasze i odpalę auto to jest ok przez pewien czas.
Jak mam włączony tylko zapłon , szyby ledwo co sie podnoszą, na odpalonym silniku jest idealnie.
Nawiew mi wariuje, ale od Czarka już wiem , ze to rezystor, ale gdzie go szukać ?

Co może być przyczyna tego wszystkiego? Za mały aku? ( był wymieniany i nie patrzyłem jeszcze jaki jest włożony)
Może masa zaśniedziałą na łączeniu z karoseria?
1999 Lincoln Town Car Executive Series 4.6 105k mil

Awatar użytkownika

GAZDA
Posty: 2429
Rejestracja: 16 paź 2006, 13:05
Samochód: FORD kurwa!
Skąd:

Re: Elektryka w LTC

Post autor: GAZDA » 13 paź 2016, 13:13

sprawdzałeś napięcie? bo mi to na za małe wygląda

Awatar użytkownika

KARLone
Posty: 3468
Rejestracja: 29 sty 2010, 12:07
Skąd: Górny Śląsk

Re: Elektryka w LTC

Post autor: KARLone » 13 paź 2016, 15:14

tak jest, sprawdź napięcia. Koniecznie sprawdź też masy, odkręć, przeczyść zaciski i przykręć z powrotem.

Awatar użytkownika

Topic author
bluecard88
Posty: 303
Rejestracja: 29 sie 2016, 15:56
Samochód: Lincoln Town Car '99 V8 4.6
Skąd: Łomża

Re: Elektryka w LTC

Post autor: bluecard88 » 13 paź 2016, 18:49

Sprawdzałem dzis ładowanie to ma na obciążeniu lub bez 13.80 , ma odchyły w lewo czy prawo, ale minimalnie. No i szyba kierowcy , raz działa , a raz nie. Taka loteria ;)
1999 Lincoln Town Car Executive Series 4.6 105k mil

Awatar użytkownika

Topic author
bluecard88
Posty: 303
Rejestracja: 29 sie 2016, 15:56
Samochód: Lincoln Town Car '99 V8 4.6
Skąd: Łomża

Re: Elektryka w LTC

Post autor: bluecard88 » 13 paź 2016, 18:51

No i SERVICE ENGINE SOON swieci. Byłem i podpiąłem pod kompa to pokazało, ze wydajność katalizatora poniżej stanu krytycznego , czy jakoś tak. Skasował mi błąd, ale dzis znowu swieci. Auto jeździ normalnie ;)
1999 Lincoln Town Car Executive Series 4.6 105k mil

Awatar użytkownika

KARLone
Posty: 3468
Rejestracja: 29 sty 2010, 12:07
Skąd: Górny Śląsk

Re: Elektryka w LTC

Post autor: KARLone » 13 paź 2016, 18:54

kat wypalony i tyle, u tłumikarza może coś dobiorą w rozsądnych cenach ;)
sprawdź też napięcie jakie dochodzi do danego urządzenia a nie na akumulatorze. Sprawdź jaki opór jest na masie, tylko to by trzeba zrobić jakimś porządnym miernikiem ktory daje duży prąd testowy, żeby wynik był prawdziwy.

Awatar użytkownika

GAZDA
Posty: 2429
Rejestracja: 16 paź 2006, 13:05
Samochód: FORD kurwa!
Skąd:

Re: Elektryka w LTC

Post autor: GAZDA » 13 paź 2016, 19:00

a to z szybami to zależne jest od pracy świateł?

Awatar użytkownika

Topic author
bluecard88
Posty: 303
Rejestracja: 29 sie 2016, 15:56
Samochód: Lincoln Town Car '99 V8 4.6
Skąd: Łomża

Re: Elektryka w LTC

Post autor: bluecard88 » 13 paź 2016, 19:51

GAZDA pisze:a to z szybami to zależne jest od pracy świateł?
Nie, szyby nie maja nic wspólnego ze światłami . Poprostu raz działa, raz nie. Czasami pomaga jak włączę i wyłącze blokadę okien .
1999 Lincoln Town Car Executive Series 4.6 105k mil

Awatar użytkownika

RadAg!
Sheriff
Posty: 11574
Rejestracja: 13 paź 2006, 13:27
Samochód: 2001 Ford Crown Victoria Police Interceptor
Skąd:
Kontaktowanie:

Re: Elektryka w LTC

Post autor: RadAg! » 13 paź 2016, 21:07

KARLone pisze:kat wypalony i tyle
Niekoniecznie. Sonda lambda jest przed katalizatorem. Może być nieszczelny okład wydechowy, najprawdopodobniej przy kolektorze wydmuchana uszczelka. Standard, też to mam od samego początku jak mam Vic i jeździ bez problemu :)
Jest:
2001 Ford Crown Victoria P71 od 2009
Były:
1995 Chevy Lumina APV 3.1
1995 Mercury Sable 3.8
1995 Ford Taurus 3.0
>>>RoadRunners.pl na Facebook'u<<<
>>>Crown Vic na Facebook'u<<<


piotrekzet

Re: Elektryka w LTC

Post autor: piotrekzet » 14 paź 2016, 16:40

Z szybami obstawiam zaśniedziałe styki

Awatar użytkownika

Topic author
bluecard88
Posty: 303
Rejestracja: 29 sie 2016, 15:56
Samochód: Lincoln Town Car '99 V8 4.6
Skąd: Łomża

Re: Elektryka w LTC

Post autor: bluecard88 » 14 paź 2016, 18:55

RadAg! pisze:
KARLone pisze:kat wypalony i tyle
Niekoniecznie. Sonda lambda jest przed katalizatorem. Może być nieszczelny okład wydechowy, najprawdopodobniej przy kolektorze wydmuchana uszczelka. Standard, też to mam od samego początku jak mam Vic i jeździ bez problemu :)
I tez Ci swieci kontrolka? Bo mi po wykasowaniu błędu, pojawiła sie na następny dzień.
1999 Lincoln Town Car Executive Series 4.6 105k mil

Awatar użytkownika

Topic author
bluecard88
Posty: 303
Rejestracja: 29 sie 2016, 15:56
Samochód: Lincoln Town Car '99 V8 4.6
Skąd: Łomża

Re: Elektryka w LTC

Post autor: bluecard88 » 14 paź 2016, 18:57

piotrekzet pisze:Z szybami obstawiam zaśniedziałe styki
Rozumiem, żeby sie dostać do styków to trzeba tapicerkę z boczku drzwi ściągać? Czy panel od elektryki sie wyciąga?
1999 Lincoln Town Car Executive Series 4.6 105k mil


piotrekzet

Re: Elektryka w LTC

Post autor: piotrekzet » 14 paź 2016, 19:02

Nie wiem jak jest u Ciebie. Wrzuć fotkę to być może podpowiem, obstawiam że panel z przełącznikami powinien dać się wyciągnąć bez zdejmowania boczków.

Awatar użytkownika

Topic author
bluecard88
Posty: 303
Rejestracja: 29 sie 2016, 15:56
Samochód: Lincoln Town Car '99 V8 4.6
Skąd: Łomża

Re: Elektryka w LTC

Post autor: bluecard88 » 14 paź 2016, 19:16

To już jutro jak będzie jasno
1999 Lincoln Town Car Executive Series 4.6 105k mil


piotrekzet

Re: Elektryka w LTC

Post autor: piotrekzet » 14 paź 2016, 19:27

Z tego co znalazlem w necie, to podważasz cały panel z przodu, unosisz i wyciągasz do przodu (z tyłu ma takie jakby zaczepy). Potem odkręcasz gniazda przełączników i już masz cały gadżet w garści.

Odpowiedz

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika