Remote Start Pontiac G6

Pontiac

Topic author
lincoln_88
Posty: 24
Rejestracja: 25 mar 2014, 09:34
Samochód: Dodge Caravan 3.3 V6
Skąd:

Remote Start Pontiac G6

Post autor: lincoln_88 » 14 sty 2016, 18:35

Witam. Mam problem z autem marki Pontiac G6 2.4 z 2006 roku. Auto jest fabrycznie obdarowane systemem uruchamiania z pilota, który jednak mi nie działa. Wedle instrukcji, powinienem wcisnąć przycisk zamykania, a następnie na 2 sekundy wcisnąć przycisk uruchamiania. Niestety u mnie prócz mignięcia awaryjnych nic się nie dzieje. Kiedy natomiast wyłącze Remote Start w głównym menu, nie miga po tej procedurze nawet awaryjnymi. Przegrzebałem cały internet, przeglądałem adaptacje itd, jednak nic się nie sprawdza. Przerabiał ktoś może coś podobnego u siebie? Proszę o sugestie. Z gór dziękuję i pozdrawiam.


piotrekzet

Re: Remote Start Pontiac G6

Post autor: piotrekzet » 15 sty 2016, 19:44

Może głupie pytanie, ale czy samochód jest na P? Nie wiem jakie jeszxze procedury są wymagane, może wyłączona klima, musisz to sprawdzić. Jeśli po wyłączeniu remote nic się nie dzieje to i dobrze, bo nie powinno. I jesteś absolutnie pewien, że najpierw otwierania, potem zamykania (czy odwrotnie) a nie oba naraz?

Awatar użytkownika

drakerc
Posty: 42
Rejestracja: 16 lip 2015, 04:32
Samochód: Lincoln Navigator 98
Skąd: Białystok

Re: Remote Start Pontiac G6

Post autor: drakerc » 15 sty 2016, 21:23

Ja u siebie mam aftermarketowy remote start, więc aż tak też zbytnio nie doradzę. Ale tak jak radzi piotrek - żeby startował, auto musi być na P (i to zależy - niektóre auta mają blokadę "mechaniczną", że nie odpalą na P, inne elektroniczną - warto sprawdzić bezpieczniki) - oraz - nie może być dotknięty pedał stopu (a konkretniej palić się stop). Ja też mam dodatkowy wyłącznik od tego schowany w kabinie...


Topic author
lincoln_88
Posty: 24
Rejestracja: 25 mar 2014, 09:34
Samochód: Dodge Caravan 3.3 V6
Skąd:

Re: Remote Start Pontiac G6

Post autor: lincoln_88 » 16 sty 2016, 19:09

Auto zawsze jest na P, bo inaczej nie wyjmę nawet kluczyka ze stacyjki. Zastanawiam się nad tym ogrzewaniem co mówiłeś, czy nie trzeba wyłączyć wszystkich systemów. Może coś nagram i pokażę jak to wygląda.

Odpowiedz

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika