Alkomat
-
- Samochód: Limuzyny
Re: Alkomat
mam najtańszy za 20zł, sprawdza się w kodzie 0-1, tzn jeszcze masz, lub już nie masz. do tego sie nadaje
lepsiejsze alko jakie patrzyłem poza moim choryzontem poszukiwań były, tzn ponad 250 aby było cokolwiek dokładniejszego, ale tak żeby mieć pewność to nie powiem - zadzwoń i zapytaj drogówki w swojej miejscowości
lepsiejsze alko jakie patrzyłem poza moim choryzontem poszukiwań były, tzn ponad 250 aby było cokolwiek dokładniejszego, ale tak żeby mieć pewność to nie powiem - zadzwoń i zapytaj drogówki w swojej miejscowości
pozdrawiam Limuzyna Trojmiasto
'79 7.0 V8 Cadillac Fleetwood Ultra Limousine
'94 4.6 V8 Lincoln Town Car 9m
...
'79 7.0 V8 Cadillac Fleetwood Ultra Limousine
'94 4.6 V8 Lincoln Town Car 9m
...
-
miałem taki za 400 zł niby z atestem - miał zrobić 500 pomiarów ale przy 150 zaczął coś oszukiwać. Trwało to może z półtora roku. W mojej ocenie alkomat nadaje się już teraz do kalibrowania. Jeszcze nie orientowałem się jaki to koszt i czy w ogóle to się opłaca, czy lepiej kupić nowy. Obecnie z różnych względów przerabiam abstynencję wychodzi taniej
-
Topic author - Posty: 20
- Samochód: Ford
dotarłem do testów w gazecie Motor i tam dobre wyniki miały alkomaty z firmy Alkohit. Tam właśnie też było napisane że trzeba robić co jakiś czas kalibrację aby urządzenie pokazywało dokładne wyniki
-
- Samochód: Toyota Auris
Trzeba trzeba, jak w większości mierników (np. wielogazowy w straży też musi przechodzić kalibrację, co prawda alkoholu nie mierzy ale nie ma u nas potrzeby... ;P).