Ale o fotach moge pogadac

Większośc fot które tam zamieściłem w temacie z psiakami poszła na 15mm jedna na 30mm szkłem sigmy 15-30 i chyba dwie za rybim oku zenitara 16mm.RadAg! pisze:Swietne fotyJa o pieskach za bardzo nie pogadam bo jak bylem maly skoczyl na mnie jeden wilczur i mam lek do dzisiaj. Po prostu boje sie psow...
Ale o fotach moge pogadacJaka ogniskowa ma obiektyw ktorym robiles foty? Moze napisz kilka slow o sprzecie jakiego uzywasz?
RadAg! pisze:Podales ogniskowe juz po przeliczeniu na 35mm?
Naprawde fajneChoc jak wiadomo nie aparat czyni fotografa
My focimy Olkiem E-3 choc od dluzszego czasu sluzy tylko okazyjnie zeby zrobic kilka fot. Moja zona wrocila aktualnie do korzeni i biega z Zenitem 12XP i wywoluje foty w lazience bo sobie kupila caly sprzetJednak fotografia analogowa ma w sobie ogromny urok. Ja z kolei wiecej biegam z kamera aniezeli z aparatem choc i do kamery i do aparatu stracilem serce juz jakis czas temu...
KARLone pisze:mnie właśnie fotografia cyfrowa pozwoliła na eksperymenty. Łatwość powtórzeń ma dla mnie decydującą rolę. Do tej pory nigdzie o tym z nikim nie dyskutowałem i uczę się na swoich błędach, dlatego jak możecie to wrzucajcie fotki z których jesteście dumni i jeśli to nie tajemnica napiszcie jak do tego doszliście
gdzie strzelasz na podahlu? co to u was śniegu nimo?jaber pisze: Tu przykład połączenia dwóch pasji strzelania z migawki i z ołowiu .
KARLone pisze:proszę bardzomnie temat fotografii też interesuje. Choć sprzęt mam raczej zabawkowy to niezmiernie mnie cieszy dobra i ciekawa fotka. Kiedyś próbowałem sfotografować burzę, heh, chyba ze 120 zdjęć natrzaskałem i tylko na 3 były widoczne pioruny. Potem odkryłem do czego służą zdjęcia seryjne i dlaczego tanie aparaty nie potrafią takich rzeczy w pełnej rozdzielczości. Potem odkrywałem makro, zdjęcia w ruchu, a ostatnio próbowałem sfotografować zaćmienie słońca. Fotek na razie nie dam rady wrzucić, bo korzystam z badziewnego internetu gsm, może w poniedziałek będę w domu to coś się uda zapodać. Na razie to Wy macie pole do popisu
właśnie miałem chwilę, żeby zawiesić oko na panoramie. CZAD.jaber pisze:[...]
Żeby zobaczyć całość trzeba kliknąć link poniżej i polecam potem odpalić ikonką pełny ekran .
http://www.specarmory.com/panogora/pano.html