Polerowanie trzeba przeprowadzać cyklicznie co jakiś czas(3 miesiące albo pół roku ale raczej częściej niż rzadziej). Z lakierowaniem to nie wiem jak jest. Ja kupiłem ostatnio cały zestaw (mleczko, ściereczka + "środek utrzymujący efekt" ) - sprzedają to w marketach. Wydaje się, że środek do polerowania szkła był sprawniejszy ale pewnie większe właściwości do ścierania. Najlepiej zaopatrzyć się w polerkę elektryczną, wtedy robota nie jest tak męcząca. Wracając do nowych, to w sumie mam je jakieś 3 lata i dopiero teraz zaczynają się pojawiać jakieś pojedyncze ryski.
Mam też zamiar wstawić europejskie lustra do Voyka. Lewy reflektor udało mi się kupić za 150 zł, a dzisiaj prawy za 130 z przesyłką, nawet nie opłaca się tego ciągać ze Stanów, a pudełka te same co miałem do Vica. Bez szarpania można by wyhaczyć oryginały europejskie za 400-500 zł ale szkło, to jest mleko. Za 700-900 zł w miarę dobrym stanie ale nie wiadomo ile wytrzymają i może ktoś je podpicował - ceny z kosmosu. Dlatego wolę kupić nowe aftermarkety z nową szybą, pokroić je i parę lat będą cieszyć. Szkoda, że samej szyby nie sprzedają ale taki trend, na czymś trzeba zarabiać. Teraz w ogóle nowa moda czyli przednie lampy full led, jak poleci jeden led, to trzeba zmieniać całą lampę za 3000 zł, więc problem zmatowiałych szyb został rozwiązany